Recetas y notas sobre ingredientes y métodos culinarios en varias culturas con énfasis en las cocinas mexicana, mediterránea, y la cocina hindú
Nube
aceite de oliva
acelga
Africa
aguacate
ajo
albahaca
Alemania
Almacigo
America
apio
árabe
Argentina
arugula
Asia
avena
basura
berenjena
bioguía
brocoli
cacahuate
café
calcio
caldo
Camarones
canela
caribe
cebolla
chile
China
clima
Colombia
comenius
composta
conejo
contaminación
cursos
ensalada
España
espinaca
esqueje
Europa
Fitoterapia
flan
Francia
frijol
garbanzo
germinación
harina
Hidroponía
Hierba aromática
hongos
huerta
India
invernadero
Italia
jengibre
Lasagne
lechuga
lenteja
limón
macetas
maíz
Marruecos
mayonesa
México
naranja
Nicaragua
papa
papaya
pasta
Permacultura
Perú
pimiento
piña
plagas
plátano
Portugal
puerco
pulpo
quinua
romero
Rusia
salsa
Spaghetti
tomate
toni
tortilla
Transgénicos
trigo
Turquía
United States
Venezuela
Veracruz
Vietnam
vino
wikipedia
yuca
zanahoria
άμυλο
αυγά
βούτυρο
Γαῖα
γάλα
δημητριακό
ζύμη
ιστορία
καρκίνος
κιτρικό
κρέας
λαχανικά
λεμόνι
όσπρια
πατάτες
πουλερικά
σιτηρά
τεχνική
τζίντζερ
τυρί
υγεία
φακή
φασόλια
φρούτο
ψάρι
ψωμί
한국
日本
豆腐
Friday, September 27, 2013
麻婆豆腐 作り方レ
Uploaded on Aug 6, 2010
Ingredients for Mapo Tofu (serves 2) 麻婆豆腐の作り方 字幕表示可
1 tbsp Sesame Oil
100g Ground Pork (3.53 oz)
1 tbsp Chopped Garlic
1 tbsp Chopped Ginger
1/2 tbsp Doubanjiang - Chili Bean Paste
1 tbsp Tian Mian Jiang - Sweet Bean Sauce
1 tbsp Sake
- Chicken Stock -
1/2 tsp Granulated Chicken Stock (Chinese-style)
150 ml Hot Water (5.07 fl oz)
1 tbsp Soy Sauce
1 tbsp Sake
1 block of Firm Tofu (350g/12.3 oz)
30g Garlic Chives (1.06 oz)
2 tsp Potato Starch
1⅓ tbsp Water
Sichuan Pepper
Steamed Rice with Millet
** Doubanjiang, Tian Mian Jiang and Sichuan Pepper are found in the Chinese food section of most major grocery stores.
材料 2人分
・ごま油大1
・豚ひき肉100g
・にんにく(みじん切り)大1
・しょうが(みじん切り)大1
・豆板醤 (トウバンジャン)大1/2
・甜麺醤(テンメンジャン) 大1
・酒 大1
・鶏がらスープ150ml 顆粒チキンスープの素(中国風)小1/2 湯150ml
・醤油大1
・酒大1
・木綿豆腐1丁(350g)
・ニラ5本 (30g)
・水溶き片栗粉 片栗粉:小2 水:大1⅓ (片栗粉の倍量の水)
・花椒粉(ホワジャオフェン)適量
・雑穀入りご飯(もちろん普通のご飯でもOK)
※ 豆板醤、甜麺醤、花椒粉 は中華食材コーナーで購入して下さい。
http://youtube.com/cookingwithdog
http://facebook.com/cookingwithdog
http://google.com/+cookingwithdog
http://twitter.com/cookingwithdog
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment